بخشدار مرکزی میبد در جلسه پرورش گیاهان دارویی که باهدف بررسی راه‌های آموزش، توسعه و ترویج کشت گیاهان دارویی در مناطق روستایی برگزار شد؛ بر تغییر الگوی کشت کشاورزان تأکید کرد.
 

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میبد،بخشدارمرکزی میبد در این جلسه که رئیس تحقیقات و آموزش کشاورزی استان، نماینده جهاد کشاورزی، مدیرعامل شهرک صنعتی جهان‌آباد، کشاورزان و معتمدین روستای جهان‌آباد و حجت‌آباد حضور داشتند گفت: برگزاری جلسات آموزشی در سطح روستاها با همکاری کشاورزان نخبه تأثیر زیادی بر روی محصولات کشاورزی دارد.

محمدحسین قاسمی تحقق تغییر الگوی کشت را مهم‌ترین خدمت در حوزه روستاها دانست و افزود: آب‌وخاک مناسب در روستاهای حجت‌آباد، جهان‌آباد و محمدآباد و بهره‌گیری از شیوه صحیح آبیاری وعدم توجیه اقتصادی کشت فعلی در روستاها نیازمند برگزاری دوره‌های آموزشی در این مناطق است.

قاسمی تغییر الگوی کشت را از سیاست‌های دولت در مناطق روستایی برشمرد و افزود: حقیقتاً استان یزد و به‌تبع آن شهرستان میبد محل کشت هندوانه و سیفی جات نیست و باید بافرهنگ سازی در سطح روستاها در جهت الگوسازی کشت گیاهان دارویی و آب‌های مجازی تلاش شود.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمک کشاورزان زحمتکش و همکاری مسئولین ذی‌ربط تا پایان سال که در این زمینه مشارکت بانوان روستایی هم می‌تواند نقش بسزایی داشته باشد؛ گام‌های خوبی در این زمینه برداریم.

رئیس تحقیقات و آموزش کشاورزی استان هم بابیان اینکه در حال حاضر 72 هزار گونه گیاهی دارویی در دنیا وجود دارد و جهان به سمت گیاهان دارویی حرکت می‌کند؛ تغییر و اصلاح الگوی کشت را بسیار سخت اما امکان‌پذیر دانست و افزود: آموزش توجیهی کشاورزان امری ضروری است که باید در مناطق روستایی برگزار شود.

احمدعلی زارع افزود: بسیاری از گونه‌های گیاهی مانند ریحان، نعناع، مرزنگوش، گل‌گاوزبان و درختچه‌هایی مانند زرشک، گل محمدی و عناب کم آب خواه و مناسب منطقه کویری هستند.

برگزاری دوره‌های آموزشی اصلاح الگوی کشت و پرورش گیاهان دارویی، کاشت گیاهان دارویی در بخشی از شهرک جهان‌آباد به‌عنوان پایلوت و حضور بانوان روستایی در جلسات آموزشی از سوی بخشداری مرکزی و بررسی جزئیات کشت توسط جهاد کشاورزی ازجمله مصوبات این جلسه بود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا